آخرین بروز رسانی ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۴ توسط farzadmehdikhani207@gmail.com
این احتمال وجود دارد که دانشمندان موفق شده اند راهی طبیعی برای تنظیم قند خون و کاهش ولع مصرف شیرینی جات به دست آورده باشند که مشابه داروهایی مانند ازمپیک عمل می کنند. طی آزمایش هایی که صورت گرفتند پژوهشگران دریافتند که در موش ها و انسان ها نکته اصلی در فعال سازی این فرآیند طبیعی یک میکروب روده و متابولیت های آن که در فرآیند هضم تولید می شود بوده است.
پژوهشگران دانشگاه جیانگنان چین با آزمایش بر روی موش های دیابتی نشان دادند که با افزایش تعداد این میکروب خاص در روده این موش ها می توانند ( ترشح پپتید شبه گلوکاگون ۱) را سازماندهی کنند.گلوکاگون ها به هورمون هایی گفته می شود که بصورت طبیعی در بدن تولید میشوند و وظیفه آنها تنظیم قند خون می باشد و همچنین به احساس سیری در بدن کمک می کنند.
چطور این هورمون در بدن تولید می شود؟ می توان گفت که ترشح این هورمون در بدن توسط برخی غذاها و میکروب های روده می باشد و مکانیسم عملکرد آن به وسیله داروهایی مانند سما گلوتاید تقلید می شود.
به طور معمول افرادی که مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند عملکرد ضعیف تری در ترشح این هورمون دارند که همین امر باعث اختلال در کنترل قند در آنها میشود و بخاطر همین موضوع از داروهایی مانند ازمپیک و و مشابه آن برای تحریک این هورمون به کار گرفته می شود.
این نوع داروها فرآیند طبیعی بدن را کپی می کنند و با وجود اینک موثر واقع شده اند همچنان دانشمندان به دنبال راهی هستند تا بدن به طور طبیعی GLP-1 بیشتری تولید کند. مقاله ای که در ژانویه منتشر شد به ما میگوید که تحقیقات رو به رشدی صورت گرفته که نشان می دهد ولع ما برای مواد غذایی خاص از سیگنال هایی که از روده می آیند نشات میگیرد.
با این وجود دریافت اینکه کدام ژن ها فلور میکروبی روده و متابولیت ها در تنظیم تمایل به قند دخیل هستند هنوز مشخص نیست. البته نکته قابل ذکری که در میان است این می باشد که تحقیقات جدید نتیجه گرفتند که میکروب هایی مثل Bacteroides vulgatus و متابولیت های آنها میتوانند در علاقه افراد به مصرف شیرینی جات نقش داشته باشد.
در آزمایش موش ها دانشمندان دریافتند که زمانی که کلونی های روده ای B.vulgatus کاهش می یابد موش ها نمی توانستند که یک پروتئین روده ای به نام Far4 را تولید کنند. و کاهش این پروتئین باعث کاهش ترشح هورمون FGF21 میشود که با ولع مصرف قند ارتباط دارد.
در تحقیقاتی که روی موش هایی که داروهای تحریک کننده هورمون GLP-1 دریافت می کردند . دانشمندان متوجه شدند که این دارو ها تولید FGF21 را نیز تحریک میکنند. با این وجود در مطالعات که بر روی انسان ها انجام شد شواهدی وجود دارد که افرادی که با انواع ژنتیکی خاص مرتبط با هورمون FGF21 حدود ۲۰% بیشتر احتمال دارد که مصرف کنندگان بالای مواد شیرین باشند.
منبع: https://www.sciencealert.com/scientists-may-have-found-a-natural-alternative-to-ozempic