سلامت, راهنمای خرید

۱۰ معجزه بادام هندی که هرگز نمی‌دانستید!

10 خاصیت معجزه آسا بادام هندی

آخرین بروز رسانی ۱۵ تیر, ۱۴۰۳ توسط admin

تا به حال فکر کرده‌اید چرا بادام هندی را “بادام” می‌نامند، در حالی که شباهتی به بادام معمولی ندارد؟ آیا از ارزش غذایی این دانه خوشمزه اطلاعی دارید و می‌دانید چه خواصی دارد؟ این دانه خوشمزه که شکلی شبیه کلیه دارد، در واقع میوه درخت بادام هندی است. جالب است بدانید که بادام هندی اصلاً از خانواده بادام‌ها نیست؛ و حتی آجیل هم به حساب نمی‌آید، ولی از نظر ارزش تغذیه‌ای با آن‌ها قابل مقایسه است.

این دانه که اصالتاً از برزیل می‌آید، سرشار از مواد مغذی و ترکیبات گیاهی مفید است. بادام هندی نه تنها یک میان‌وعده لذیذ محسوب می‌شود، بلکه می‌تواند به بهبود سلامت بدن نیز کمک کند. در این بخش از مقاله میوه خشک موژان، قصد داریم شما را با خواص شگفت‌انگیز بادام هندی آشنا کنیم. هم‌چنین به ارزش غذایی این دانه مغذی می‌پردازیم و احتمال بروز عوارض جانبی را نیز مورد توجه قرار می‌دهیم، پس همراه ما باشید.

بادام هندی، میوه بومی کجاست؟

به سوال بادام هندی، میوه بومی کجاست؟ پاسخ می‌دهد.

بادام هندی، میوه بومی کجاست؟

شاید تصور کنید چون این نوع بادام به نام بادام هندی شناخته می‌شود، پس بومی این کشور است اما باید بگوییم که این آجیل هندی در واقع محصول بومی کشور برزیل است و از این کشور و توسط پرتغالی‌ها وارد هند شده است.

در قرن شانزدهم، کاوشگران پرتغالی، اولین بار درخت بادام هندی را وارد هندوستان کردند. ابتدا کاشت این درخت برای جلوگیری از فرسایش ساحل انجام شد. درخت بادام، سیستم ریشه‌ای وسیعی دارد و خاک را ثابت نگه می‌دارد. این درخت در سواحل هند به سرعت رشد کرد و به وسیله فیل‌های این کشور به سراسر شبه جزیره منتقل شد. فیل‌ها با خوردن این میوه و پخش دانه‌های آن از طریق مدفوع خود، توانستند این درخت را در ایالت‌های مختلف هند مانند گوا، ماهاراشترا، کرالا، نادو، ادیشا و بسیاری دیگر از ایالت‌ها بکارند. بادام هندی از با ارزش‌ترین آجیل‌های دنیا است و کشور هند پس از ویتنام دومین تامین کننده بزرگ این آجیل در دنیا محسوب می‌‎شود.

خواص بادام هندی در طب سنتی

به خواص بادام هندی در طب سنتی می‌پردازد.

بادام هندی چیست؟

بادام هندی دانه‌ای خوشمزه و مغذی است که از میوه درخت کاشو یا کاجو به دست می‌آید. این درخت در مناطق گرمسیری مانند برزیل، هند و ویتنام رشد می‌کند. برخلاف نامش، بادام هندی نه بادام است و نه آجیل درختی، بلکه یک دانه است. شکل خاص بادام هندی شبیه به کلیه است و معمولاً به رنگ کرم یا سفید مایل به زرد دیده می‌شود. جالب است بدانید که بادام هندی را وقتی هنوز کاملاً نرسیده برداشت می‌کنند و باید با احتیاط پوستش را جدا کرد، چون می‌تواند باعث سوزش پوست شود. بادام هندی را می‌توان به صورت خام، بو داده، نمک زده یا به عنوان بخشی از غذاها و دسرها مصرف کرد. همچنین از آن در تهیه شیر گیاهی و کره بادام هندی نیز استفاده می‌شود. بادام برزیلی نیز یکی از همین مدل بادام‌ها است که بسیار پرخاصیت و مقوی می‌باشد.

خواص بادام هندی برای بدن

بادام هندی سرشار از چربی‌های غیراشباع مفید، فیبر، پروتئین و مواد معدنی مهم مانند مس، منیزیم و منگنز است، در حالی که قند کمی دارد و برای سلامتی بدن بسیار مفید است. حالا بیایید نگاهی به ۱۱ خاصیت شگفت‌انگیز بادام هندی بیندازیم:

        • تقویت پوست و مو
        • افزایش انرژی بدن
        • تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان
        • حفظ سلامت دندان و لثه
        • تقویت استخوان‌ها
        • کمک به درمان کم‌خونی، به ویژه در کودکان
        • مدیریت و کاهش وزن
        • کمک به درمان کبد چرب
        • پیشگیری و درمان یبوست
        • پیشگیری از دیابت
        • تنظیم فشار خون و کمک به سلامت قلب

      خواص بادام هندی برای بدن

      ارزش غذایی بادام هندی و کالری آن چقدر است؟

      بادام هندی یک دانه پرانرژی و مغذی است. هر ۱۰۰ گرم بادام هندی حاوی مقادیر زیر است:

              1. انرژی: ۵۵۳ کیلوکالری
              2. چربی: ۴۴ گرم
              3. کربوهیدرات: ۳۰ گرم
              4. فیبر: ۳.۳ گرم
              5. قند: ۶ گرم
              6. پروتئین: ۱۸ گرم
              7. پتاسیم: ۶۶۰ میلی‌گرم
              8. سدیم: ۱۲ میلی‌گرم
              9. منیزیم: ۲۹۲ میلی‌گرم
              10. کلسیم: ۳۷ میلی‌گرم
              11. آهن: ۶.۷ میلی‌گرم
              12. کلسترول: ۰ میلی‌گرم

            این طبقه‌بندی نشان می‌دهد که بادام هندی منبع خوبی از چربی‌های سالم، پروتئین، مواد معدنی و کالری است، در حالی که کلسترول ندارد و سدیم آن کم است.

            خواص بادام هندی در طب سنتی

            بادام هندی سرشار از مواد معدنی مورد نیاز برای بدن انسان‌هاست که در ادامه با این خواص آشنا می‌شویم.

        خواص بادام هندی در طب سنتی

        •  بهبود سیستم ایمنی بدن
        • اثرات ضدعفونی این بادام باعث تقویت سیستم دفاعی بدن شما می‌شود. مواد مغذی، ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌هایی که این بادام به بدن شما می‌دهد، باعث کاهش خطر بروز بیماری‌های مختلف می‌شود.

          کاهش استرس

          بادام هندی در کاهش استرس بسیار مؤثر است. ویتامین B6 که در این بادام غنی است، بهبود خلق ، احساس خوب و کاهش نگرانی را به همراه دارد.

          حفظ سلامت پوست

          بادام هندی ویتامین E دارد که معروف به یکی از بهترین مواد ضدپیری و حافظه برای سلول‌ها است. با مصرف آن، می‌توانید پوست خود را از بروز چین و چروک حفظ کنید و پوست جوانی داشته باشید.

          افزایش قدرت دفاعی بدن

          این آجیل هندی بدن را در برابر سرماخوردگی، آنفولانزا و سایر بیماری‌های عفونی محافظت می‌کند.

          افزایش میزان سختی استخوان

          بادام هندی آهن، کلسیم و منیزیم را برای بدن تامین می‌کند که از کمبود کلسیم و بیماری‌های مربوط جلوگیری می‌کند. همچنین حاوی مقدار زیادی منیزیم و مس است که به سلامت استخوان کمک می‌کند. مصرف منظم آن، سلامت استخوان را بهبود می‌بخشد و به کاهش خطر بیماری‌های مربوط به استخوان مثل اوستئوپروزیس کمک می‌کند.

      افزایش میزان سختی استخوان در خاصیت بادام هندی

      •  کاهش خطر بروز بیماری‌های قلبی
      • مصرف بادام هندی به عنوان یک منبع خوب از اسیدهای چرب اشباع نشده می‌تواند سلامت قلب را حفظ کند. مصرف منظم آن، میزان کلسترول خوب را در بدن افزایش می‌دهد و در کاهش خطر بیماری‌های قلبی کمک کننده است.

        آنتی اکسیدان قوی

        بادام هندی حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است. این مواد ظرفیت بالایی برای جلوگیری از آسیب‌های اکسیداتیو دارند و به کاهش خطر بیماری‌های مزمن مثل سرطان و بیماری‌های قلبی کمک می‌کنند.

        کمک به کاهش وزن

        این بادام باعث افزایش طول مدت اشباع (سیری) در بدن شما می‌شود و به همین دلیل می‌تواند به کاهش وزن کمک کند.

        آرامش بخش و جلوگیری از افسردگی

        بادام هندی سرشار از ویتامین ب است که برای افزایش شادی مؤثر بوده و از تشدید افسردگی جلوگیری می‌کند. همچنین این بادام حاوی مواد شیمیایی است که به حفظ سلامتی ذهنی کمک می‌کند. این مواد شیمیایی، اسیدهای آمینه مختلف را به بدن فراهم می‌کند که به افزایش سطح هورمون‌های خوشحالی در مغز کمک می‌کنند. این خواص بیشتر در هنگام تنش و استرس مؤثر است و می‌تواند به کنترل اضطراب کمک کند.

        کنترل قند خون

        بادام هندی باعث افزایش حساسیت انسولین و کنترل قند خون می شود. در تحقیقات علمی نشان داده شده که مصرف آن به انواع مختلفی از دیابت کمک می‌کند.

        بازسازی عضلات

        مصرف این بادام می‌تواند به بازسازی عضلات کمک کند. این می‌تواند به حفظ سلامت و توانایی فیزیکی کمک کند و همچنین به کاهش خطر صدمات عضلانی کمک می‌کند.

        بهترین آجیل برای افراد دیابتی چیست؟

        مضرات بادام هندی

        بادام هندی یک ماده غذایی با ارزش است که دارای خواص مفیدی برای سلامتی می‌باشد. اما تنها به دلیل اینکه یک ماده غذایی با ارزش است، نباید از مضرات آن به ویژه هنگام افراط در مصرف، غافل شد. هرچند خواص آن بسیار مفید است، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند به بیماری‌هایی مانند چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی منجر شود. در ادامه بیشتر با این مضرات آشنا می‌شویم.

        مضرات بادام هندی

        به مضرات بادام هندی می‌پردازد.

        سو باکتریشیا

        سو باکتریشیا یک باکتری بیماری زا است که در برخی از محصولات غذایی وجود دارد، از جمله بادام هندی. مصرف بادام آلوده به این باکتری می‌تواند به عفونت‌های شدیدی مثل دیسانتری و ورم افراد منجر شود.

        حتما بخوانید: خرید میوه خشک ، خرید گوجه خشک 

        آسبستوس

        برخی از میوه‌ها از جمله بادام هندی ممکن است به آسبستوس آلوده شده باشند که سرطان‌زا نیز می‌باشد؛ به طوری که مصرف آنها به خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با آسبستوس مانند سرطان ریه، سرطان مری، سرطان شکم، سرطان کبد و غیره می‌افزاید.

        مواد شیمیایی

        در روند کشت بادام هندی و در فرآیند پاک کردن و بسته بندی آن، ممکن است از مواد شیمیایی استفاده شود که می‎تواند به سلامتی انسان‌ها آسیب برساند.

        مواد نگهدارنده

        ممکن است برخی از بادام هندی‌‎ها حاوی مواد نگهدارنده‌های شیمیایی باشد که به منظور افزایش مدت زمان نگهداری محصول به آنها اضافه شده است. این مواد می‎‌توانند به سلامتی مصرف کنندگان آسیب برسانند. بنابراین توصیه می‌شود که بادام هندی‌های طبیعی و بدون مواد نگهدارنده مصرف شود.

        احتمال آلرژی

        به دلیل حضور روغن، پروتئین و فیبر در بادام هندی، ممکن است برای افراد حساس آلرژی ایجاد شود. اگر خود یا اعضای خانواده سابقه آلرژی دارید، بهتر است پیش از مصرف با پزشک مشورت کنید.

        خواص بادام هندی برای چاقی صورت

        به خواص بادام هندی برای چاقی صورت می‌پردازد.

        مضرات بادام هندی

        بادام هندی به طور کلی برای اکثر افراد مفید است؛ اما برخی افراد ممکن است به بادام حساسیت داشته باشند، که می‌تواند به علائمی مانند حساسیت پوستی یا درد شکمی منجر شود. همچنین، مصرف زیاد بادام هندی ممکن است به افزایش وزن منجر شود، و در شرایط نامساعد ممکن است با مواد آلوده به قارچ‌ها یا باکتری‌ها آلوده شود، که می‌تواند به عفونت‌های معده منجر شود. بهتر است افراد با مشکلات خاص، قبل از مصرف بادام هندی با پزشک مشورت کنند.

        مضرات بادام هندی برای کودکان

        مصرف بادام هندی برای کودکان، باید به دقت و با توجه به سنشان حساب شود، زیرا مصرف بیش از حد می‌تواند باعث چاقی شود. استفاده از این مغز خوراکی باید به صورت خام و بی‌نمک باشد و در صورت نیاز، ابتدا به عنوان تست به مقدار کمی از آن مصرف شود، تا احتمال بروز حساسیت‌ها کاهش یابد.

        چطور از بادام هندی استفاده کنیم؟

        روش‌های استفاده از بادام هندی:

      • خام یا بو داده به عنوان میان‌وعده
      • افزودن به سالادها و غذاها
      • استفاده در پخت دسرها و شیرینی‌ها
      • تهیه کره بادام هندی برای مالیدن روی نان
      • استفاده در اسموتی‌ها و نوشیدنی‌ها
      • تهیه شیر بادام هندی به عنوان جایگزین شیر
      • پودر کردن و استفاده در نان و کیک
      • ترکیب با سایر آجیل‌ها و خشکبار
      • افزودن به ماست یا سریال صبحانه
      • استفاده در تهیه سس‌ها و دیپ‌ها

       

      • خواص بادام هندی برای چاقی صورت

        خواص بادام هندی برای زنان باردار

        بادام هندی برای زنان باردار بسیار مفید است چون حاوی آهن، پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی مهم است که به سلامت مادر و رشد جنین کمک می‌کنند. همچنین، فیبر موجود در آن می‌تواند به گوارش کمک کند و اسیدهای چرب مفید به سلامت قلب و مغز جنین کمک می‌کنند. بهتر است بادام هندی را به صورت تازه و بدون نمک مصرف کنید. همیشه قبل از افزودن غذای جدید به رژیم غذایی خود، با پزشک مشورت کنید.

        خواص بادام هندی برای اسپرم

        بادام هندی می‌تواند به بهبود کیفیت و تعداد اسپرم‌ها کمک کند. این مغز حاوی روی، اسیدهای چرب امگا-۳، و آنتی‌ اکسیدان‌ها است که سلامت اسپرم‌ها را تقویت می‌کنند. همچنین، منیزیم و پروتئین‌های موجود در بادام هندی برای تولید اسپرم‌های سالم مفید هستند. مصرف متعادل آن می‌تواند به افزایش باروری کمک کند.

        آیا بادام هندی برای معده مفید است؟

        بادام هندی با ایجاد لایه محافظتی در دیواره معده، موجب محافظت از معده در برابر غذاهای مضر می‌شود و التهاب معده را کاهش می‌دهد. همچنین، حاوی فیبر غذایی است که به بهبود عملکرد گوارش و پیشگیری از یبوست کمک می‌کند. استفاده منظم از بادام هندی می‌تواند به حفظ سلامت معده کمک کند.

        سخن پایانی

        بادام هندی یکی از مهم‌ترین محصولات کشاورزی در دنیا است که در کشورهای قاره آسیا، به عنوان یک منبع غذایی با ارزش شناخته شده است. خواص این بادام و کمیابی آن، آن را به یک ماده غذایی با ارزش جهانی تبدیل کرده است. این بادام، معروف به کاجو، یک منبع بسیار خوب از پروتئین‌های گیاهی، اسیدهای چرب اشباع نشده و کربوهیدرات‌های ساده است. در صورت تمایل به خواندن انواع بادام و خواص آن، می‌توانید خواص بادام درختی را هم در مقالات قبلی ما بخوانید.

        منابع

        https://pharmeasy.in/blog/ayurveda-uses-benefits-side-effects-of-cashew-nuts/

        https://www.kashmirica.com/blog/benefits-of-cashew-nuts/

۳۴۸
https://mojan-co.com/?p=12245
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها